Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Hyllie IK 22 17 3 2 54
2 Åkarps IF 22 13 4 5 43
3 Husie IF 22 13 1 8 40
4 BK Flagg 22 10 3 9 33
5 AIF Barrikaden 22 9 6 7 33
6 Skanör Falsterbo IF 22 10 2 10 32
7 Palestinska För. IF 22 8 5 9 29
8 KSF Prespa Birlik 22 8 4 10 28
9 Heleneholms SK 22 9 1 12 28
10 KSF Kosova IF 22 5 5 12 20
11 Arlövs BI 22 5 4 13 19
12 Håkanstorps BK 22 6 0 16 18

Match

AIF Barrikaden

3 - 2
Hästhagens IP
14 maj 2008
19:00

Hyllie IK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Hyllie IK

Onsdagsmatch på Hästhagen, fint väder och mycket publik än en gång. Gästerna hette Hyllie IK, fd Vintrie. Två obesgrade lag och Hyllie har räknats som favoriter då de hade fyra segrar med sig på fyra matcher. Barrikaden med tre oavgjorda och en vinst har tidigare inte visats något förtroende i div. forum på internet. Ett faktum som klubben levt med länge och som någon gång måste börja förändras.

Jag tror många på läktaren kände laddningen som fanns på planen. Spelarna var sammanbitna, fokuserade och vid matchstart kändes det att det skulle bli en bra fajt hur det än gick.

Med en defensiv uppställning 5-4-1 började Barrikaden med låg press. Johan, ensam på topp låg strax framför mittlinjen och fiskade och bara väntade på kontringar. Med tre innerbackar blev det trångt för Hyllies forwards. Att det dessutom var två starka och orädda spelare som spelade markerande gjorde inte saken lättare för dem. De första minuterna bjöd på lite avvaktande spel men ganska jämnt i bollinnehav. Spel mot båda målen men klara kontringschanser för de vinröda direkt från start. Det kändes som att Barrikaden var närmare 1-0 än Hyllie var. Det visade sig också i tionde minuten när Johan kom loss i en kontring och kunde sätta kvällens första mål. Jublet var stort, men ändå behärskat eftersom det var mycket kvar av matchen.

De följande minuterna var det disciplinerat spel i det vinröda laget, taktiken för dagen var förstås att hålla Hyllie borta och inte släppa dem nära straffområdet oattackerade. Spelet forsatte i stort på samma sätt med ett kvickt spelande Hyllie och försök till kontringar från hemmalaget. Imponerande att se att passningsspelet avsevärt förbättrats till kvällens match. Det var inte bara långbollar som kontringarna bestod av. Många goda kombinationer från löpvilliga mittfältare öppnade upp bortalagets försvar och i den 19:e minuten kunde Johan än en gång näta. Hyllie ville ha det till offside och jag undrar om han var hårfint på rätt sida i alla fall. Dock har domare dömt fel på den regeln tidigare... Publiken trodde knappt sina ögon och Hyllie kändes märkbart skärrade efter detta. Men, efter fyra minuter fick de en frispark ca 30 meter från mål som de slår rakt upp i krysset! Imponerande precision, det fanns ingenting att göra på den. Resultatet står sig halvleken ut och många fötter börjar se trötta ut.

Andra halvlek startar ungefär som den första. Spelet finns kvar, de böljande anfallen likaså. Efter tolv minuter sker en markeringsmiss vid ett inkast och en Hylliespelare rinner in i straffområdet och kan sätta 2-2. Nu kändes det som att läktaren förväntade sig att Hyllie skulle lägga in nästa växel. Vi visste att Hyllie legat under med 2-0 i en tidigare match men vunnit med 4-2... Även om Barrikaden säkerligen hade varit nöjda med en poäng i kvällens match fanns det en önskan om att få snuva Hyllie på ytterligare två poäng. Det disciplinerade spelet höll i sig, det fanns nog ingen av de vinröda som föll ur ramen ikväll! Hyllie jagade ett segermål och pressade ursinnigt. Deras målvakt kröp längre och längre ut på plan allt eftersom tiden gick. På någon av deras hörnor var han uppe vid mittlinjen.

I den 73 minuten kommer förlösningen. Fredrik får fatt på bollen efter Barrikadenpress och skjuter ett studsande skott som vid stolpens rot letar sig in i mål! Ledning igen och nu blir det riktigt nervöst att vara åskådare. Hyllie fortsätter trumma på och det är tydligt att många spelare är trötta, i båda lagen. Det sista som händer är att Fredrik skjuter en lång hög boll som hyllies målvakt får hämta och direkt efter avspark blåser domaren av matchen! Kollosalt jubel bland de vinröda supportrarna!

Det finns mycket att minnas! Passningar, dribblingar, räddningar, löpningar, kämpaglöd, inställningar... Ja, spelar vi såhär varje match så finns det inte många som klår oss!

Truppen:
Rafael
Micke, Claes, Henrik Ni, Marcus, Kwame
Kristoffer, Joel, Fredrik, Daniel S
Johan L

Avbytare:
André, Tommy, Peter, Stefan, Mick
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
JOEL TRYGG 1 0 0 0 0 0
Kwame Sakwanda 1 0 0 0 0 0
Marcus Claesson 1 0 0 0 0 0
Mick Messing 1 0 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 0 0 0
Stefan Dovborn 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Rafael Ortega 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 16 aug 2008, 15:00 Hyllie IK - AIF Barrikaden 3 - 1